Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Dat blijkt uit een in onderzoek dat wij uitvoerde in opdracht van het Voedingscentrum. Wel zijn er kleine veranderingen te zien.
De grootste veranderingen zijn zowel in de eerste als tweede golf te zien bij Nederlanders onder de 30 jaar. Zij zijn vaker gezonder én ongezonder gaan eten, minder alcohol gaan drinken, en zij zagen het vaakst hun gewicht veranderen (meestal gewichtstoename).
Tijdens de eerste golf hebben Nederlanders beter op de hygiëne gelet tijdens het koken dan in de tweede golf. 70% gaf toen aan de handen vaker en beter te wassen voor het koken, tegenover 47% nu. Ook groente en fruit werd vaker gewassen (45% versus 29%).
Verder zegt een deel van de Nederlanders minder alcohol te zijn gaan drinken tijdens de coronacrisis. In de eerste golf gaf 21% van de ondervraagden aan minder alcohol te drinken dan normaal, in de tweede golf is dit 27%. Een klein percentage (9%) zegt nu juist meer te zijn gaan drinken.
Dat een deel van de Nederlanders door de coronacrisis gezonder zijn gaan eten en minder alcohol zijn gaan drinken, zijn gewoontes die goed zijn om vast te houden en leveren direct winst op voor je gezondheid! Een win-win situatie toch?
Lees hier meer over dit onderzoek.
Gepost door E. Derksen (Elianne), M. Sc. op 8-12-2020
Ga naar nieuwsoverzicht >>